top of page
Foto van schrijverFemke | De Interieur Club

Interieur Talk: 5 vragen aan Nico Tijsen van Riviera Maison

In Interieur Talk interviewen wij regelmatig een interieurprofessionals. In Nederland werken er zo'n 140.000 mensen in de interieurbranche. Wat doen zij en wat is het leukste aan het werk wat zij doen? Deze week is Nico Tijsen de creative director van Riviera Maison te gast. Hij heeft onlangs een boek gelanceerd met tips en trics voor styling. Ook was hij samen met Anna Nooshin te gast in seizoen 3 van De Interieur Club Podcast.


Podcast Anna Nooshin

5 vragen aan Nico Tijsen van Riviera Maison


Nico Tijsen

1. Wat doe jij in de interieurbranche?

Ik richt me vooral op productontwikkeling. Daarnaast richt ik me qua interieur op de zakelijke markt: het inrichten van hotels en restaurants, maar denk bijvoorbeeld ook aan de interieurverzorging van beautysalons en noem het maar op. Ik ben ook regelmatig bezig met residentiële projecten.

2. Wat is het leukste aan het werk wat jij doet?

De leukste projecten vind ik wanneer je van scratch naar een afgerond geheel toe mag werken, waarbij je ook mag meedenken over details als een logo of menu. Het is zo leuk om dan het resultaat te zien!

3. Waar ben je nu mee bezig?

Hoewel mijn boek Styling Tips & Tricks van Nicolicious eigenlijk pas net verschenen is, ben ik in gedachte alweer volop bezig met een boek over Kerst. Verder heb ik een belangrijk project lopen op Mallorca: een oude finca waar twintig hotelsuites en twee restaurants in komen. Eén van deze restaurants heeft een Michelin ster, dus dit is echt high-level.

4. Van wie of wat krijg jij inspiratie?

Inspiratie vind ik overal om me heen. Ik kan inspiratie krijgen uit de natuur, maar ook bijvoorbeeld een hotel waar ik verblijf. Ik ben laatst op reis geweest in Panama en daar krijg ik enorm veel inspiratie van, onder andere van de Colonial Vibes die ik om me heen zag. Je kunt me ook volgen op Instagram (@Nicolicious2) waar ik dingen deel die me inspiratie geven.

5. Wat is jouw droom?

Ik droom ervan om een resort-hotel in te richten met alles wat daarbij komt kijken. Ik zou graag input willen hebben in de bouw en de inrichting, maar ook in meer gedetailleerde aspecten zoals het menu en hoe het personeel gekleed is.


Wil je meer weten overhet boek van Nico Tijsen met tips en tricks voor styling? Check het boek via Bol.com!

Boek Nicolicious

Comments


Heb je een vraag of wil je samenwerken?

Stuur ons een email:
contact@deinterieurclub.com

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en interieurnieuws:

Bedankt voor het abonneren!

  • Instagram De Interieur Club
  • linkedin
  • Spotify
  • Apple Music
  • De Interieur Club Podcast
  • Black Youtube Icoon
bottom of page