top of page
Foto van schrijverRené Andreasi-Bassi

Maak de website van je interieurbedrijf in 3 stappen SEO-proof!

Door SEO in te zetten gaat de website van je interieurbedrijf of webshop beter zichtbaar in Google worden. Het vergroot het aantal bezoekers naar je website. Je hebt vast weleens van SEO gehoord, maar wat doe jij ermee?


SEO specialist René Andreasi-Bassi schreef speciaal voor interieurprofessionals dit artikel met concrete tips hoe jij aan de slag te gaan met de SEO van jouw website zodat jij bovenaan in google komt bij jouw ideale klant! En wist je dat AI je daarbij kan helpen?


Het is mogelijk om met je website bovenaan op Google te komen zodat de juiste klant jouw projecten kan zien. Maar het up to date te houden van je website en het schrijven van blogs kan veel tijd kosten. Het is zonde van je tijd als deze pagina’s nauwelijks bekeken worden omdat niet vindbaar zijn in Google.


SEO Specialist René Andreasi-Bassi

Hey! Mijn naam is René Andreasi-Bassi, freelance SEO Specialist bij Hey Rene. Ik help je graag om met behulp van slimme prompts en handige AI-tools een SEO-proof pagina te maken die straks beter scoort.


Wanneer is de website van je interieurbedrijf SEO proof?

In grote lijnen is een webpagina SEO-proof wanneer een expert in het vakgebied de zoekintentie van een bezoeker weet te vervullen door middel van de juiste:


  1. Pagina-opbouw (sub-koppen)

  2. Terminologie (geschreven tekst)

  3. Visualisatie (bv. foto’s en tabellen)


Om dit te achterhalen, zoeken we eerst naar de overeenkomsten in de top 3 zoekresultaten in Google voor jouw zoekterm. Open deze in 3 nieuwe tabs in je browser.


Voorbeeld

Stel, iemand zoekt in Google op ‘interieuradvies’. In de pagina-opbouw zien we vaak dat pakketten en een stappenplan over hoe het adviestraject werkt, zijn opgenomen. Semantisch zien we dat woorden zoals 'professioneel', ‘budget’ en ‘woonadvies’ extra gewicht hebben. Visueel zien we overal foto’s van interieurontwerpers, vaak schetsend achter een bureau. Kijk je naar pagina-elementen, dan zien we vooral het gebruik van fotoblokken met bullet points (groene vinkjes) en buttons.


Hoe zet je AI nu in voor de SEO van je interieurbedrijf?

Om het bovenstaande snel te weten te komen, kun AI inzetten. Dit scheelt je tijd en denkwerk. De AI tool die je gebruikt heeft het volgende nodig:


  • een prompt

  • een dataset (URL’s van concurrenten = top 3)


Stap 1: Pagina-opbouw maken

Allereerst laten we de AI-Tool een pagina-opbouw maken op basis van de overeenkomsten in de top 3 van Google. Hierbij vragen we ook om tips om de inhoud te verrijken met zaken die de top 3 mist.


Vervang in de prompt hieronder de zoekterm (2x) en URL’s, en voer hem in bij ChatGPT.


PROMPT voor ChatGPT (vervang zoekterm en 3 URL’s)

Ik wil een webpagina maken gericht op de zoekterm ‘interieuradvies’ en hoog scoren in Google. Hiervoor moet de pagina qua semantiek en opbouw overeenkomen met de topresultaten. Analyseer de volgende drie URL's en maak een nieuwe pagina-opbouw die hierop aansluit. Voeg daarnaast relevante subonderwerpen toe die de huidige URL's missen voor meerwaarde.


Start nu door ALLE 3 de URL's te bezoeken:

URL 1: https://…

URL 2: https://…

URL 3: https://…



Stap 2: Terminologie toevoegen

Aan de hand van de zojuist gemaakte pagina-opbouw kun je de tekst voor de pagina gaan schrijven. Hiervoor is het verstandig om de terminologie te gebruiken die Google herkent binnen het onderwerp. Zo weet Google straks in welk semantisch hokje ze jouw pagina moeten classificeren.


Dit kun je doen met behulp van mijn zoekintentie tool, TermSniper. Deze tool gebruikt AI en een unieke rekenformule om krachtige woorden te extraheren die passen binnen dit plaatje. Gebruik de woorden met de hoogste score in je titel en eerste paragraaf. De rest verdeel je over de rest van de pagina. Merken van concurrenten kun je negeren.



Stap 3: Visuele elementen produceren 

Okay, bekijk nu dezelfde top 3 in Google weer en zoek wat visueel de overeenkomsten zijn.


Wat voor foto’s gebruiken ze? Denk aan:

  • Wel/geen grote foto bovenaan

  • Wel/geen mensen in beeld

  • Wel/geen grafieken

  • Wel/geen stockfoto’s


Check ook welke pagina-elementen ze allen gebruiken? Kijk naar:

  • Wel/geen tabel(len)

  • Wel/geen bullet points

  • Wel/geen foto & tekst blok

  • Wel/geen pakketmodule

  • Wel/geen reviews

  • Wel/geen buttons

  • Wel/geen formulier













Finishing touch

Zodra je alle teksten, afbeeldingen en pagina-elementen hebt geproduceerd, kun je je pagina inhoudelijk nog eens finetunen op woordgebruik. Dit doe je door jouw gehele tekst te vergelijken met de teksten op de pagina’s van de top 3 van Google.


Ook hiervoor heb ik een kleine SEO tool (altijd gratis) gebouwd die je hier kunt vinden. In de onderstaande video leg ik in detail uit hoe het werkt.















Bonus tip

Het produceren van nieuwe webpagina’s gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Vooral het bedenken van nieuwe onderwerpen en invalshoeken kan een uitdaging zijn. Speciaal voor interieurprofessionals heb ik twee prompts geschreven: één voor B2C en één voor B2B. Je moet de functietitel handmatig aanpassen, evenals de voorbeeldzoekwoorden aan het einde van iedere prompt. De lijst die ontstaat is ter inspiratie en kan naar wens worden aangepast. Veel succes!


Prompt voor B2C

Ik ben interieurarchitect en ik wil een website laten maken. Hiervoor wil ik content produceren in de vorm van artikelen die specifiek gericht zijn op particulieren. Deze content moet mijn expertise en vakgebied weerspiegelen en hen prikkelen om mij als professional in te huren. Maak hiervoor een contentkalender met 50 unieke artikelen. Ieder onderwerp moet populair zijn op zoekmachines zoals Google. Voorbeelden van zoekwoorden: 'interieurarchitect inhuren', 'kosten interieurarchitect', 'duurzame interieurarchitect'.


Prompt voor B2B

Ik ben interieurarchitect en ik wil een website laten maken. Hiervoor wil ik content produceren in de vorm van artikelen die specifiek gericht zijn op de zakelijke markt. Deze content moet mijn expertise en vakgebied weerspiegelen en hen prikkelen om mij als professional in te huren. Maak hiervoor een contentkalender met 50 unieke artikelen. Ieder onderwerp moet populair zijn op zoekmachines zoals Google. Voorbeelden van zoekwoorden: 'interieurarchitect voor kantoor', 'kosten kantoorrenovatie', 'productiviteit verhogen door kantoorontwerp'.


In aflevering 133 van De Interieur Club Podcast was Rene te gast in de podcast. Wil je de de podcast terugluisteren? Luister hier op je favoriete podcastapp!



bottom of page